Tips om te voorkomen dat u een doelhacker bent wanneer u online bent


Weet je of alles wat we doen als er online een digitale voetafdruk blijkt te zijn? Bijvoorbeeld, we zoeken iets op Google, controleer emails, bekijk video's, klik op websites, alles wat we doen, laat een spoor achter. Nou, de hackers daar of de spionnen kunnen deze digitale sporen gebruiken om alle activiteiten die we online doen te controleren.

Hoewel er ernstige bedreigingen zijn om persoonlijke gegevens op internet te verbreken via digitale footprints, gelukkig zijn er verschillende manieren om privacy te beschermen, terwijl spyware en online tracking worden gestopt. Check yuk ...

1. Bescherm Privacy Online


Het belangrijkste probleem dat verband houdt met de beveiliging van de privacy is het gevolg van de eigen schuld van de persoon. Vanaf het vergeet om uit te loggen op sociale media accounts, te veel in het geven van informatie zelf, enzovoort. Soms kunnen dergelijke triviale gewoonten risicovol worden als we geconfronteerd worden met een ernstige bedreiging die door hackers kan worden veroorzaakt.

Er zijn enkele regels om uw privacy online te houden, waarvan er geen een bestand op internet opent of downloadt zonder dat u zich ervan bewust bent, ook al lijkt het bestand helemaal niet verdacht. Spyware gebruikt vaak een eenvoudige manier om in te loggen op een pc of mobiel apparaat door hun link op internet te delen en te wachten op het doel om toegang te krijgen tot of op zijn minst te klikken op de link.

2. Gebruik zoekmachines die de gebruikersactiviteit niet volgen


Bijna elke andere zoekmachine die erin bestaat, inclusief Google, Yahoo en Bing, houdt een uitgebreide zoekvraagrecord. Dus wanneer we iets in Google zoeken typen, worden deze gegevens opgeslagen en geactiveerd volgens het type browser en het IP-adres dat we hebben. Informatie verkregen door het volgen van dergelijke gebruikersactiviteiten kan door onverantwoordelijke partijen worden gebruikt.

Er zijn eigenlijk een aantal oplossingen om het volgen van * te voorkomen, die door populaire zoekmachines worden gedaan. Een manier is om zoekmachines te gebruiken die de privacy beter handhaven. DuckDuckGo is een van hen. De zoekmachine is erg populair vandaag en beweert ** zal nooit persoonlijke gegevens, geen advertenties opslaan, noch zal het ooit de activiteit van de gebruiker opsporen. Dus, DuckDuckGo kan een alternatieve zoekmachine zijn om uit te kiezen als u veilig wilt zijn van internet-diefstal.

3. Gebruik VPN


Een van de meest krachtige manieren om ervoor te zorgen dat privacy veilig blijft, is om een ​​virtueel privĂ©netwerk (VPN) te gebruiken. Dit komt doordat VPNs zijn als tunnels tussen computer en internet apparaten.

In plaats van het versturen van rauwe gegevens die zeker kunnen worden verzameld door internetproviders en hackers, zal het VPN het allemaal coderen en verzenden naar servers verspreid over de hele wereld. Persoonlijke informatie wordt dus niet rechtstreeks aan het originele verkeer gekoppeld, of zelfs als het is gedaan, zal het VPN het proces nog steeds versleutelen om ervoor te zorgen dat de gegevens veilig blijven.

4. Overschakelen naar een veiliger alternatief besturingssysteem


Het is niet een makkelijke taak om te migreren naar een nieuw besturingssysteem, maar houd er rekening mee dat veel bronnen zeggen dat als Windows en MacOS gebruikersgegevens hebben lekken en een achterdeur voor bepaalde partijen heeft gegeven om gebruikersactiviteit te observeren. Bovendien is het Windows-besturingssysteem ook zeer kwetsbaar voor spyware.

Als alternatieve optie om spionagepogingen door het huidige besturingssysteem te vermijden, probeer dan een veiliger, zoals Linux te gebruiken. Open source Linux distributies zijn gebouwd door mensen die zich zorgen maken over privacybeveiliging.

Komentar

Postingan populer dari blog ini

Tips voor het kiezen van een afstudeerblomst volgens het karakter van een vriend

Tips om het Android Responsive Touch Screen te overwinnen

Hoe om te zorgen voor laptop