Ben je moeilijk om in de ochtend te slapen? Luister en pas deze tips toe


Ogen zwaar als gelijmd als je 's ochtends wakker wordt, is niet alleen een probleem voor één persoon. Trouble waking up kan worden overwonnen als je weet hoe.

Ooit ervaring van veel paren van fysieke wekkers en op de mobiele telefoon met een luide stem, maar nog steeds moeilijk en lui om op te staan? Moeilijk op te wekken, niet alleen tijd, maar ook laat je op kantoor, campus, school of andere activiteiten komen. Enkele van de onderstaande stappen kunnen je moeilijkheden wakker maken.

Herken uw eigen lichaamsklok


Het lichaam maakt veranderingen om u te anticiperen die wil slapen. Dit gebeurt op een manier zoals het verlagen van de lichaamstemperatuur en de hartslag, een uur of twee voor het slapen gaan. Daarnaast geeft het lichaam melatonine in de bloedbaan. Deze activiteit duurt om 3-4 uur en daarna begint het lichaam wakker te worden. Om 4-6 uur slaapt de meeste mensen goed. Wakker worden op die uren zou heel moeilijk zijn.

Als je slaapschema chaotisch of inconsistent is, weet je misschien niet hoe lang het lichaam natuurlijk moet slapen. Het is raadzaam om te slapen en wakker te worden op hetzelfde moment met de duur van 8 uur slaap. Bijvoorbeeld, als je om 5:00 moet opstaan, probeer je om 21 uur in slaap te gaan vallen. Doe dit gedurende meerdere weken consequent (zelfs in het weekend) om het lichaam gewend te maken.

Er zijn ook mensen die minder of meer dan acht uur slaap nodig hebben. Daarom is het raadzaam om aandacht te besteden aan het ritme van elk lichaam.

Bepaling


Om vroeg op te staan ​​lijkt het niet moeilijk, probeer diep te planten, waarom moet je vroeg opstaan? Moet je werken Wees voorzichtig en neem het kind naar school? Breng wat tijd voor ontbijt terwijl u met familie spreekt? Sport? Of een verscheidenheid aan andere redenen?

Zet lichten, televisies en apparaten uit voordat u gaat slapen


Genoeg slapen kan de ochtend wakker maken. Als het oog echter niet kan stoppen met het apparaat, de laptop of de televisie, tot het slapenstimpel komt, is het waarschijnlijk moeilijk om te slapen of slapen. Het is raadzaam om apparaten of andere elektronische apparaten minstens een uur uit te schakelen voordat u naar bed gaat.

Raak de snooze alarmknop niet aan


Zet een alarm zodat u wakker wordt in de laatste minuut, zodat u niet in de verleiding komt om terug te gaan slapen. Als de alarmafstand en u zo dichtbij zijn dat de snooze knop heel gemakkelijk bereikt kan worden, zal u weer enkele minuten in slaap vallen. Het is raadzaam om alarmen uit het bed te zetten. Als het alarm klinkt, moet je opstaan ​​en lopen om het geluid uit te zetten. En als je problemen hebt met wakker te worden, ondanks het feit dat je veel alarms met een luid geluid hebt geïnstalleerd, vraag je hulp van familie of vrienden om je wakker te maken tot je helemaal wakker bent.

Sport


Naast het behoud en het verbeteren van de fitness, oefent ook de geest en het lichaam energie. Begin je ochtend met gezonde activiteiten, zodat het lichaam echt wakker wordt en niet mengawang, zoals:

  • Adem diep drie of vier keer.
  • Zet en schuif je benen.
  • Voer het ritme uit om de ledematen omhoog te krijgen.
  • Sta op.
  • Een glimlach geeft je een positieve energie om je dag te beginnen.
  • Als het lichaam nog steeds zwaar voelt, ga naar het balkon / voorkant / achterkant van het huis en doe diep adem voor de longen die zijn gevuld met frisse ochtendlucht.


Evalueer slaap

Slaapstoornissen zoals slaapapneu, of veroorzaakt door allergieën of depressie, kunnen slechte slaapkwaliteit veroorzaken. Het maakt niet uit hoeveel moeite je uitgaat om tijdig wakker te worden, je voelt je nog steeds moe in de ochtend en slaperig de hele dag. Daarom is het raadzaam om een ​​arts te raadplegen om de problemen op te lossen.

De moeite om op tijd op te staan ​​kan vanaf de vorige nacht beginnen. Als je echt sterk wilt zijn, moet je vroeg opstaan ​​zonder te lui kunnen worden bereikt. Maar als je wakker wordt met hoofdpijn, aarzel dan niet om een ​​arts te raadplegen omdat het een symptoom kan zijn voor bepaalde aandoeningen.

Komentar

Postingan populer dari blog ini

Tips voor het kiezen van een afstudeerblomst volgens het karakter van een vriend

Tips om het Android Responsive Touch Screen te overwinnen

Hoe om te zorgen voor laptop